Activiteit

Klik&tik computercursus

elke maandag   |   10:00 - 12:00 uur   |   Sociaal Wijkteam

Heeft u nog weinig ervaring met de computer of het internet en wilt u digitaal vaardiger worden? Volg dan één van de drie Klik & Tik cursussen bij het Sociaal Wijkteam Rosmolenwijk. U werkt tijdens de cursus in uw eigen tempo onder begeleiding van een docent. Met behulp van het computer- programma en het werkboek van Klik & Tik verbetert u uw digitale vaardigheden. Elke cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1,5 uur.

De cursussen
Het Sociaal Wijkteam Rosmolenwijk biedt in samenwerking met de Bieb drie Klik & Tik-cursussen aan, die oplopen in moeilijkheidsgraad: 

1. Klik & Tik De basis: u leert de basisfuncties van de computer te gebruiken, zoals de computer opstarten, teksten schrijven en aanpassen en e-mails versturen. Deze cursus is bedoeld voor mensen die nog nooit of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. 
Als u de cursus Klik & Tik De basis heeft afgerond, kunt u doorstromen naar de cursus Klik & Tik Het internet op en vervolgens naar Klik & Tik Samen op ’t web.

2. Klik & Tik Het internet op: u leert de basisfuncties van het internet te gebruiken, zoals websites en zoekmachines raadplegen, formulieren invullen en iets kopen via internet.
Deze cursus is bedoeld voor mensen die bekend zijn met de basisfuncties van een computer, maar nog geen of nauwelijks ervaring hebben met het internet.

3. Klik & Tik Samen op ’t web: u oefent met Klik & Tik Samen op ’t web het (veilig) gebruiken van social media. U leert hoe Facebook, Skype en WhatsApp werken. Ook maakt u kennis met Instagram, LinkedIn en YouTube. 
Deze cursus is bedoeld voor mensen die goed hun weg kunnen vinden op internet, maar nog geen of nauwelijks ervaring hebben met social media. 

Iedere cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1,5 uur en kost € 15. Heeft u een inkomen op minimumniveau of maakt u gebruik van schuldhulpverlening? Dan kunt u gebruik maken van de kortingsregeling.

Aanmelden voor een Klik & Tik cursus
U kunt zich aanmelden voor een van de cursussen door het aanmeldformulier bij het Sociaal Wijkteam Rosmolenwijk in te vullen.

kosten toelichting: 15 euro
type:  Workshop /les
thema:  Overig
datum: ma 11 december 2017
gestart op: ma 12 juni 2017
beëindigd op: ma 18 december 2017
meer info over locatie: De computerruimte is zowel via de ingang van het Sociaal Wijkteam als via de ingang van buurthuis de Kolk te benaderen.