Activiteit

Zet de Ros op Groen! Tegel eruit, groen erin!

zaterdag 20 april 2019   |   10:00 - 11:30 uur   |   Protestantse Gemeente Noorderkerk

Het klimaat verandert. Het wordt warmer en er zullen vaker hoosbuien zijn. De gevolgen van klimaatverandering zijn letterlijk voelbaar. Ook in de Rosmolenwijk krijgen we er mee te maken. Wat kunnen we daar als bewoners aan doen? Nou, bijvoorbeeld je tuin vergroenen of een geveltuin aanleggen. Tegel eruit, groen erin!

Wateroverlast en hittestress
Tegels houden op warme dagen warmte vast en bomen en planten zorgen voor verkoeling en geven schaduw. Bovendien is een groene wijk leuk, gezellig en gezond! Daarom onze oproep: maak de tuin groener, leg een geveltuin aan of adopteer een stukje groen!

Tegels inleveren, gratis plantje meenemen
Tijdens de actie-ochtend kunt u een tegel uit uw tuin ruilen tegen een gratis vaste plant. Voor de actie geldt: 1 gratis plant per huishouden en op=op. Wel kunt u natuurlijk meer dan één tegel inleveren.

De Noorderkerk gaat voor groen
De Noorderkerk vindt groen en biodiversiteit belangrijk. Daarom organiseren wij deze bijeenkomst, om de buurt te informeren, te adviseren en te inspireren. Want samen maken we de wijk groener en natuurvriendelijker!

Deelnemers informatiemarkt:
Noorderkerk, Imker Martin Kruidenberg, Wijkmanager, Operatie Steenbreek, Groenadoptie en Geveltuinen, Wijkbeheer en Onderhoud, Sporthal De Struijck, Buurthuis de Kolk, De Heemtuin, Stichting Pennemes

Wilt u leuke ideeën opdoen, advies of hulp?
Kom dan zaterdag 20 april 2019 naar de Noorderkerk.

 

PROGRAMMA
Tijdens de bijeenkomst legt de kerk zelf een geveltuin aan ter inspiratie. Uw vragen over groen, de wijk of biodiversiteit kunt u ook direct stellen aan de deelnemers van de informatiemarkt.

9.45 uur Inloop
10.00 uur Presentatie van imker Martin Kruidenberg*
10.15 uur Informatiemarkt met koffie, thee en lekkers
10.45 uur Presentatie van imker Martin Kruidenberg
11.00 uur Vervolg informatiemarkt
11.30 uur Afsluiting
* dezelfde presentatie wordt tweemaal gehouden.

 

kosten: gratis