Nieuw bericht

We hebben een vlindertuin!

geplaatst op 24 oktober 17, 11:24 uur, door IVN

Wat was het leuk! Ondanks de koude regen waren de kinderen van de Willibrordschool en BSO de Flindr niet te stoppen afgelopen vrijdag. Na de warming-up werd er hard gewerkt en stonden er na 1,5 uur in de (flink modderige) vlindertuin een paar honder planten. De vlinderhuisjes die door de bewoners van Pennemes en kinderen in de buurt nog in een heerlijk zonnetje waren getimmerd en geverfd, hebben nu ook een mooie plek gekregen. En de laatste plant hebben we bewaard voor de nieuwe burgemeester Jan Hamming. Samen met Thijs heeft hij de laatste vlinderplant in de grond gezet. In het voorjaar zullen we het mooie resultaat zien. BSO de Flindr heeft zich al gemeld dat ze dan weer heel graag helpen met het planten van nieuwe bloembollen. 

Heel graag wil ik het team van de gemeente bedanken voor het geweldige werk! Zij hebben ons enorm geholpen bij het aanleggen en beheer van de vlindertuin. En natuurlijk de Provincie Noord-Holland, die het hele project mogelijk heeft gemaakt. Gina en de andere vrijwilligers van het Internationaal Eethuis hebben heerlijke hapjes geregeld, met zelfgemaakte vlinderkoekjes, leuk! En niet te vergeten...de kinderen en de kinderraad die dit allemaal hebben bedacht. 

Heb je vragen over de vlindertuin? Dan kun je terecht bij Jacob Spaander, dakboer bij Pennemes. Hij houdt een oogje in het zeil en kan vragen beantwoorden: dakboek@pennemes.nl

6 foto's


1 reactie

Krista de Vries

En wat is het mooi geworden!!
24-okt-2017 17:01
Wil je ook reageren? Meld je dan aan