Nieuw bericht

Kerstgedachte: Gun je kerstboom en tweede leven!

geplaatst op 11 december 2019, 15:07 uur, door Nienke Glorie

Op 9 januari 2020 planten we met buurtbewoners in de groenstrook naast Zorgcentrum Pennemes een klein kerstbomenbos (aan de Joachim Kleinsorgstraat, naast de fietsenstalling van Pennemes).

Meer bomen in de wijk
Ieder jaar gooien veel mensen hun kerstboom weg. En dat is jammer, want meer bomen in onze wijk:

• zuiveren de lucht en slaan CO2 op

• bieden beschutting en voedsel voor vogels en insecten

• helpen bij het verwerken van regenwater

• zien er mooi uit en blijven het hele jaar groen

Koop een boom met een kluit
Daarom roepen we buurtbewoners op om een kerstboom met een goede kluit (en het liefst in een pot) te kopen. Als u deze tijdens de feestdagen af en toe een kopje water geeft blijft hij leven en maakt hij een goede kans om aan te slaan in het kerstbomenbos!

Kerstbomeninzameling op 6 en 7 januari
Wij willen de kerstboom-met-kluit graag bij u ophalen. Dat scheelt u weer gesjouw. Dat moet u wel van te voren even doorgeven (in verband met de planning). Dat kunt u doen door uiterlijk 3 januari 2020 een mail te sturen naar kerstbomenbos@zaanstad.nl om uw adres door te geven. U kunt ook bellen naar 075-6816102. We komen de boom dan ophalen op maandag 6 of dinsdag 7 januari. Maar u mag natuurlijk ook zelf uw boom neerzetten op de groene strook.

Kerstbomenplantfeest op 9 januari
Als u uw kerstboom-met-kluit doneert mag u natuurlijk zelf meegraven op 9 januari. U kunt zich hiervoor aanmelden via de receptie van Pennemes. Maar als u niet wilt graven hóeft dat niet. We hebben graafvrijwilligers klaar staan. In elk geval gaan we er samen met de bewoners van Pennemes op 9 januari van 15:00 tot 16:30 uur een leuke nieuwjaarsborrel van maken. De eerste boom gaat om 15.00 uur de grond in. Er zijn borrelhapjes en drankjes. En er is live muziek van de Golden Pennies en accordeonist Bert Glim.

U bent van harte uitgenodigd!

Foto
Gun je kerstboom een tweede leven!
Documenten
Flyer