Nieuw bericht

Belservice in verband met het Coronavirus

geplaatst op 19 maart 2020, 10:51 uur, door Sociaal Wijkteam Rosmolenwijk

Bent u alleen thuis en kunt u de deur niet uit. Heeft u weinig sociale contacten. Dan kan een vrijwilliger u regelmatig even bellen. U kunt dan uw verhaal kwijt. Even overleggen hoe u bepaalde zaken kunt regelen of gewoon gezellig een praatje hebben. Meldt u aan voor deze service via . 075 - 3020030 of via de mail: team9@swt.zaanstad.nl

 

Wat kunt  zelf doen:

Als u toch boodschappen gaat doen en u heeft een buurvrouw/man die ouder is, vraag even of zij ook boodschappen nodig hebben! Maakt u zich zorgen om een buurtbewoner, stop een briefje in de brievenbus met de tekst: Dag buur, Kan ik soms iets voor u doen? Bel me gerust op telefoonnummer:….


Heeft u geen internet en lukt het niet om uw buren te vragen om een boodschap voor u te halen of iemand te vragen die voor  u online de boodschappen besteld , dan zijn er ook winkels die u kunt bellen om te vragen te bezorgen: Langelaar: tel: 075-6162529.


Weet u niet meer wat u met uw kinderen kan gaan doen? Maak een whatsappgroep aan met andere ouders en deel de activiteiten die zij doen. Met kinderen kunt  u gerust even naar buiten, maak een rondje door het park (Veldpark, Darwinpark, Vijfhoekpark) . Even uitrazen doet een kind goed!