Bericht

Even voorstellen.....

Geplaatst op 17 februari 2020, 15:45 uur

De regelmatig terugkerende bezoekers van mijnrosmolenwijk.nl zullen het misschien al hebben opgemerkt. Af en toe verandert er iets. Daar zit ik achter ;-). Per 1 januari 2020 ben ik de nieuwe beheerder van mijnrosmolenwijk.nl. Het menu is de afgelopen weken anders. Toegevoegd zijn Wijkzaken en Overlast melden. Met deze buttons kun je bijvoorbeeld snel informatie over projecten in de wijk en bewonersbrieven vinden. 

Na de fantastische start in 2017 en het vervolg in 2018, is er in 2019 minder tijd en aandacht geweest voor de wijkwebsite. Mijnrosmolenwijk.nl moet weer DE plek worden voor alle informatie over de wijk en DE plek waar bewoners en ondernemers met elkaar in contact kunnen komen. Aan mij de taak om dit met iedereen in de Rosmolenwijk voor elkaar te krijgen.

Mijn naam is Simone Ronchetti en ik woon in Zaandam-Zuid. Daar ben ik nu al zo'n zes jaar actief om de buurt bij de Burcht en de Zuiddijk weer op de kaart te zetten. Dit doe ik samen met anderen in het buurtinitiatief Tussen Zuiddijk en Zaan (bij deze nodig ik opnieuw bewoners uit de Rosmolenwijk weer van harte uit om eens te komen jeu de boulen of schaken op de Burcht). Als bewoner maak ik ook deel uit van de klankbordgroep MAAK.Zaanstad Centrum Oost. Een project dat ook de Rosmolenwijk raakt, het gebied rond de Peperstraat gaat de komende jaren ingrijpend veranderen. 

En ik ben coordinator bij Stichting Monet in Zaandam. Het MonetAtelier ligt aan de overkant van De Fabriek. In het MonetAtelier ontvangen vrijwilligers graag iedereen die meer wil weten over de schilder Claude Monet en de historie van de Zaanstreek. Ook hiervoor nodig ik iedereen in de Rosmolenwijk van harte uit (straks als de Wilhelminasluizen klaar zijn is het MonetAtelier weer goed te bereiken vanuit de Rosmolenwijk). 

Mijn naam kun je ook bij de publicaties van Kijk Zaans en Zaanse Parels gezien hebben. Of bij foto-exposities in het Weefhuis of Zaans Groen. Of ... ja de rijschool is familie en ja ik ben vaak bij Platform aan de Zaan geweest en ja ik doe af en toe mee aan de Zaanse Zwerfvuilestafette. 

Heb je vragen of opmerkingen op de wijkwebsite? Zit je vast als je een bericht wilt plaatsen? Wil je weten wat de wijkwebsite voor jou zou kunnen betekenen? Stuur dan een bericht naar mailboxmijnrosmolenwijk@gmail.com

Deel dit:
1 reactie

Baukje Reitsma

di 18 februari 2020 08:29
Welkom Simone!