Bericht

Spelletjesavond bij Buurthuis de Kolk

Geplaatst op 11 februari 2021, 15:57 uur

INTERVIEW BRENDA, VRIJWILLIGER BIJ BUURTHUIS DE KOLK.
Voordat Corona om de hoek kwam kijken organiseerde Brenda spelletjesavonden bij Buurthuis de Kolk. Deze spelletjesavonden gaan voorlopig niet door, maar zodra het weer mogelijk is zal het terugkeren.

Buurthuis de Kolk staat in een wijk waar veel alleenstaande mensen wonen. Evean organiseerde hier al buurtmaaltijden. Na de maaltijd gingen mensen vaak gelijk weer weg; dit vond Brenda een gemiste kans. Zij ging aansluitend op de maaltijd spelletjesavonden organiseren. Het duurde even voordat het op gang kwam, maar op gegeven moment was er een man of 20 die het leuk vonden om na het eten spelletjes te spelen. Kaartspellen, sjoelen maar vooral de bingo werd zeer goed ontvangen. Gratis meespelen en cadeaus krijgen, dat was een groot succes. De spelletjesavonden duren tot 21.00 uur, maar mensen blijven soms wel tot 23.00 uur sjoelen. Ook voor mensen met dementie is de spelletjesavond een belangrijke toevoeging; spellen als Rummikub zijn namelijk heel goed om de hersenen mee te trainen. Vooral het samen zijn is belangrijk; soms zien mensen de hele week niemand en dan kunnen ze op zo’n avond even met elkaar babbelen.
Buurthuis de Kolk is niet de enige plek waar Brenda vrijwilligerswerk doet. Haar groene vingers en haar verleden in het onderwijs kan zij mooi combineren in haar werk bij de schooltuinen.

Het werk voor de kerk vindt Brenda het beste werk om te doen. Ze werkt als Kerkwacht. Op zaterdagen opent zij de kerk, beantwoord zij vragen en biedt zij vooral een luisterend oor. Op zondagen brengt Brenda communie naar mensen die niet naar de kerk kunnen lopen.
Wij jij enthousiaste vrijwilligers als Brenda ontmoeten, of ben jij zo’n enthousiaste vrijwilliger? Doe dan mee met de Vrijwilligers Mixborrel op vrijdag 12 februari van 15.00 u tot 16.00 u online via Teams.

DEEL DIT VERHAAL EN INSPIREER ANDEREN OM OOK TE HELPEN!
 

Deel dit:
1 reactie

Simone Ronchetti

do 11 februari 2021 17:33
Ik heb er ook nog een activiteit op de kalender van gemaakt :-)