Activiteit

Derde bijeenkomst Bewonerstevredenheid openbare ruimte

donderdag 12 juli 2018 , 19:00 - 21:00 uur

Goedendag,

Hoe tevreden zijn bewoners over het onderhoud in hun wijk? En wat kan de gemeente doen om die tevredenheid te vergroten? In de Rosmolenwijk, Westerkoog en Saendelft-West vindt een pilot plaats. Onder de titel ‘Bewonerstevredenheid’ onderzoekt de gemeente Zaanstad, samen met wijkbewoners, wat er in deze wijk verbeterd kan worden en hoe dat het best aangepakt kan worden.

De Wijkonderhoudsploeg

De Wijkonderhoudsploeg van de Rosmolenwijk heeft zich de afgelopen maanden op diverse plekken en tijdens verschillende wijkbijeenkomsten opnieuw aan de bewoners voorgesteld. Deze ploeg bestaat uit mannen en vrouwen die ervoor zorgen dat de wijk schoon, heel en aangenaam is voor alle bewoners. Omdat de ploeg niet op alle plekken tegelijk kan zijn, moeten er keuzes gemaakt worden: waar is de inzet het meest nodig? De afgelopen tijd heeft de Wijkonderhoudsploeg de bewoners uit de Rosmolenwijk op diverse manieren uitgenodigd om hierover mee te denken. Zo’n zestig wijkbewoners hebben de twee bewonersavonden in februari en april bezocht. De bewoners en de Wijkonderhoudsploeg hebben samen een lijst gemaakt met acht actiepunten waarmee de ploeg de afgelopen periode aan de slag is gegaan.

Vervolgbijeenkomst

Graag gaan wij voor de zomer nogmaals met de bewoners in gesprek over de inzet van de Wijkonderhoudsploeg. Wij zullen op deze avond ook de voorlopige resultaten van de pilot Bewonerstevredenheid met u delen. Tijdens de eerdere bewonersavonden is door bewoners de vraag gesteld of op de vervolgbijeenkomst informatie kan worden gegeven over de werkzaamheden van de afdeling Straattoezicht en ook de onderwerpen afval en dumpingen staan voor deze avond op de agenda.

Wellicht heeft u de eerste twee bewonersavonden niet kunnen bezoeken, maar aansluiten bij deze derde bijeenkomst kan nog altijd en wordt zeer gewaardeerd! Deze avond staat gepland op:

 

Datum: Donderdag 12 juli 2018

Start: 19.15 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Plaats: Buurthuis de Kolk

Adres: Klampersstraat 1, 1502 VP Zaandam

 

Aanmelden

Interesse in de bewonersavond? Aanmelden kan via het e-mailadres buitengewoonsamenwerken@zaanstad.nl  of via het telefoonnummer 14075 (vraag naar Gitta de Jong of Nienke Glorie). Wij hopen u 12 juli opnieuw te ontmoeten!

 

Met vriendelijke groet,

 

Gitta de Jong en Nienke Glorie

Sector Openbare Ruimte

Gemeente Zaanstad

Postbus 2000, 1500 GA Zaandam

Stadhuisplein 100  1506 MZ Zaandam

 

Locatie
Buurthuis De Kolk
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Gratis en voor koffie en thee met wat lekkers wordt gezorgd!
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Thema
Ontmoeting / netwerkenopenbare ruimte, straattoezicht, afval
Deel dit: