Activiteit

Hetty Mertz & Brenda McCann exposeren bij Zaansgroen 12 / 13 september

zaterdag 12 september 2020 , 13:00 - 17:00 uur

Hetty Mertz & Brenda McCann exposeren bij Zaansgroen - Twee leden van kunstenaarsvereniging Tengel hebben de natuur als gemene deler. Tijdens deze expositie zijn schilderijen, etsen, tekeningen en keramische beelden te zien.

 Brenda McCann (1958 Blackrock Ierland) woont en werkt als kunstenaar in de Zaanstreek vanaf 1979. Brenda studeerde aan de ‘Dun Laoghaire College of Art and Design’ waar zij zich specialiseerde in sculptuur en grafiek. Het Ierse landschap, gegrift op het netvlies van Brenda, komt – zoals zij zelf zegt – soms ook onverwacht in beeld. De Vaderlandse Meesters zoals Le Brocquy en J.B. Yeats hebben door hun vrije geest, manier van schilderen, gebruik van kleurstellingen en vrije creatieve expressie nog immer invloed op haar.expositie zijn schilderijen, etsen, tekeningen en keramische beelden te zien.

Hetty Mertz tekent en schildert figuratief. De compositie ontstaat geleidelijk door de getekende onderwerpen te gebruiken voor de eerste opzet op doek of papier. Tekenen doet ze met pen, potlood en krijt, schilderen met acryl en aquarel. “Deze werkwijze geeft mij genoeg aanleiding om te schilderen en geeft vrijheid tot verandering tijdens het proces. Zo ontstaat de uiteindelijke compositie: een ‘werkelijkheid’ waarbij de stemming, de atmosfeer kenmerkend is.”

Locatie
www.zaansgroen.nl - exposities
Zeemansstraat 54 | 1506 CV Zaandam | 0756313093
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Documenten
Deel dit: