Activiteit

Stoepplantjes excursie

vrijdag 26 augustus 2022 , 19:00 - 20:30 uur
Illustration

Cor Wouda van KNNV Zaanstreek-Waterland:

"Iedereen die mee wil wandelen is welkom. Niet alle planten heb ik paraat, dus soms zullen we even met een flora bezig zijn om te determineren. We vertrekken om 19:00u vanaf de Burcht, achter het oude stadhuis en wandelen en zoeken tot ongeveer 20:30. Daarna is het te donker aan het worden. Je mag het bericht met iedereen delen."
 
Bij deze dus en ik loop mee, lijkt me erg leuk! En wat zijn stoepplantjes?
Tekst komt van pagina van Hortus Botanicus Leiden

Stoepplantjes zijn belangrijk
In een stad van alleen maar steen, zonder groen, wordt het in de zomer erg heet. Regenwater kan niet goed weglopen en insecten vinden er weinig te eten. Het is fijn als mensen tuinen maken maar de wilde plantjes, die vanzelf in de stad groeien, zijn minstens even belangrijk voor de afkoeling en de biodiversiteit. Jammer genoeg vinden de meeste mensen het erg slordig staan, al dat 'onkruid' dat zomaar vanzelf groeit.
Soms staan die wilde plantjes in de weg, maar vaak niet. Dan is het fijn als ze blijven staan.
Als mensen meer van plantjes weten en ze beter bekijken dan mag er vast meer blijven groeien. Maar - wat groeit er eigenlijk, is het waar dat daar allerlei beestjes van leven, kunnen die stoepplantjes goed tegen het veranderende klimaat? Heel veel vragen waar jij bij kunt helpen!

Locatie
Burcht Zaandam
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: