Dit project is afgerond
Project

Sloop en nieuwbouw basisschool Roggeplein

Geplaatst op 29 oktober 2018, 15:29 uur

Op het Roggeplein wordt een nieuwe school gebouwd voor de basisscholen Willibrord en de Saenparel. Het gebouw wordt aan de voorzijde van de kavel gebouwd. Het heeft een U-vorm en bestaat aan de voorkant uit 3 bouwlagen. De zijkanten van het gebouw worden 1 hoog. Aan de achterkant van het schoolgebouw wordt in een ommuurde patio een schoolplein voor de onderbouw aangelegd. Een schoolplein voor de bovenbouw wordt op het nieuwe voorplein gerealiseerd, hier komt ook het fietsparkeren. In het nieuwe schoolgebouw aan het Roggeplein komen ongeveer 460 leerlingen.

 De plek waar de nieuwe school komt is al 60 jaar in gebruik als schoolkavel. Door het ontwerp en de positie van het nieuwe gebouw volledig af te stemmen op de omliggende bebouwing en openbare ruimte ontstaat een schoollocatie met enerzijds veel historie en anderzijds die bijdraagt aan de stedebouwkundige eenheid rondom het Roggeplein. Kinderen uit de wijk kunnen in hun eigen wijk naar school.

 

Toelichting

Het huidige gebouw op de kavel waar het nieuwe schoolgebouw komt stamt uit 1957 en wordt momenteel gebruikt door de bovenbouwleerlingen van basisschool Willibrord. Deze basisschool heeft nu ook nog een vestiging aan de Symon Claeszstraat. In het noordelijke deel van de Rosmolenwijk heeft schoolbestuur Agora nog een school waar op dit moment basisschool De Saenparel in zit. Dit gebouw is gebouwd in 1930. Het aantal leerlingen van basisschool De Saenparel is te laag om te voldoen aan de door het Rijk vastgestelde norm om als zelfstandige school te blijven bestaan.

Ook de openbare ruimte van het Roggeplein wordt aangepakt. Zo zullen de wegen worden verlegd en is samen met de uit bewoners bestaande klankbordgoep een mooi groen plein ontworpen. Waarbij er op het Roggeplein zoveel mogelijk beeldbepalende bomen blijven staan. Ook de voetbalkooi krijgt weer een plek op het plein.

Klaar
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Esther Laarman

Project volgens planning

Volgens planning is afgelopen periode de school gesloopt. Het is leuk om te zien dat het project door velen wordt gevolgd*!

Deze week is door bouwbedrijf Ooms een start gemaakt met de echte bouwwerkzaamheden.
Bij dit project gebruiken we een speciale manier van heien. De palen worden niet geslagen...

lees meer
Documenten
0
Open de update in eigen pagina

Esther Laarman

Project volgens planning

De bouw vordert gestaag! De tweede bouwlaag is gereed. De contouren van de in het oog springende toneeltrap zijn mooi zichtbaar. Met een week of 3 à 4 zal het hoogste punt bereikt zijn. Ondertussen is er een start gemaakt met het metselen van de buitenmuren.
0
Open de update in eigen pagina