Activiteit

'en plein air' schilderen

zaterdag 5 juni 2021 , 10:00 - 16:00 uur

Op 2 juni 2021 is het precies 150 jaar geleden dat de Franse schilder Claude Monet aankwam in Zaandam. Dit wordt gevierd met tal van activiteiten. Hoe Monet de Zaanstreek toen zag wordt verbonden met hoe we nu kijken naar onze streek.

Stichting Monet in Zaandam start de viering op zaterdag 5 juni 2021 en wij nodigen (amateur)kunstenaars uit om ‘En plein air’ te komen schilderen. En plein air is “een in de landschapsschilderkunst gebruikte term voor direct, ter plaatse, in de vrije natuur op het doek vastleggen van het onderwerp, waarbij de nadruk ligt op spelen met het daglicht”. 

Om het bezoek van deze unieke schilder, hij behoort echt tot de ‘Big five’ van de schilderkunst, gaan we deze manier van schilderen nog eens dunnetjes overdoen. Niet met één schilder maar met zoveel mogelijk schilders! Het schilderevenement start om 10 uur en eindigt om 16 uur. Zie onze website voor meer informatie over dit event.

Er zijn plannen om later in het Monetseizoen de gemaakte schilderijen te veilen. Een datum en locatie zijn nu nog niet bekend. Wat wel zeker is, Jan de Bruin zal optreden als veilingmeester. 

Let op! Dit is echt een buitenevenement, met regen en/of storm kan het helaas niet doorgaan. 

 

De foto is in 2019 gemaakt door Betteke Akkerman in 2019.

Kosten
Gratis
Illustration
 
Deel dit: