Activiteit

Dag van de mantelzorg: Zorg voor Doy

woensdag 10 november 2021 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

Op De dag van de mantelzorg een speciale vertoning van Zorg voor Doy in Filmtheater De Fabriek. Na afloop is filmmaker Inge Guffens aanwezig voor een Q&A.

De 80-jarige boerenzoon Doy Kemps verhuist naar de schuur op zijn erf. Hij woont al zijn hele leven in de boerderij van zijn ouders. Dankzij een initiatief van achterneef Toon en diens partner Janne, kan Doy op zijn vertrouwde erf blijven wonen maar dan wel in het ‘schob’, dat tot mantelzorgwoning wordt verbouwd.

Regisseur & producent Inge Guffens is na afloop van de film aanwezig voor een Q&A:
“Als filmmaker en mantelzorger van zowel mijn schoonmoeder – die bij ons in huis woont – en mijn ouders die nog zelfstandig wonen maar steeds meer hulp nodig hebben, herken ik het proces waar Doy samen met Toon en Janne in zitten. Bij onze eerste ontmoeting raakte Doy mij, door zijn oorspronkelijkheid, zijn humor en zijn guitige blik. Een man van weinig woorden, iemand die zich – op het eerste oog – niet snel van de wijs laat brengen. Maar klopt mijn observatie? Want de vraag is: hoe gaat Doy om met deze grote verandering in zijn leven?"

Meld je aan

Kosten
Met korting
Kosten toelichting
Houders van de Zaanse Mantelzorgpas ontvangen twee euro korting en betalen slechts €7,75
Doelgroep
Alle volwassenen

Meld je aan
Deel dit: