Activiteit

Monet Creatief Arrangement

Maandelijks: elke Tweede Vrijdag , 14:00 - 17:00 uur
Illustration

Als bewoner van de Rosmolenwijk weet u ongetwijfeld dat langs de Zaan heel veel fabrieken stonden, zoals de verffabriek van Sigma Coating. Dit bedrijf was van Pieter Schoen en de ouderen onder ons zullen die naam nog wel kennen. Maar Heyme Vis? Gaat er dan eveneens een lampje branden? Toch was deze verffabrikant ook prominent aanwezig aan de Zaan langs de Oostzijde. Er is in onze wijk dus veel te vertellen over de vele verfproducten die hier geproduceerd werden. En dat vertellen gebeurt tijdens een twee uur durende wandeling op diverse vrijdagen, waarin u - en dat is absoluut de moeite waard - een kijkje mag nemen in het prachtige huis op Oostzijde 221 dat door Claude Monet in 1871 met verf op doek is vastgelegd. 

Omdat deze wandeling onderdeel is van een creatief arrangement kunnen de deelnemers na afloop zelf met verf aan de slag. Dat gebeurt in het Monet Atelier aan de Westzijde.

Gaat u mee wandelen, luisteren en kijken om vervolgens alle opgedane kennis om te zetten in inspiratie en die te verwerken in een eigen ‘Monetje’? Ja, toch?

Kijk op de website van Monet in Zaandam en geef u op voor dit bijzondere arrangement (alleen wandelen, zonder Monetje Maken, kan ook)

https://monetinzaandam.nl/shop/monet-creatief-arrangement/

Locatie
MonetAtelier

Gestart op vr 10 december 2021. Beëindigd vr 11 februari 2022
Deel dit: