Nieuw bericht

Ontwikkelingen Burgemeester In ‘t Veldpark

geplaatst op 31 maart 2020, 14:24 uur, door Gemeente Zaanstad

Sinds jaren is een groep mensen in Burgemeester ‘t Veldpark aanwezig, die voor toenemende overlast zorgt. Ze stookten vuurtjes, maakten troep, vernielden bosjes, maakten lawaai, sommigen gebruiken drugs en/of alcohol en dealen drugs. Ook kwamen er mensen van buitenaf op af. Een aantal omwonenden heeft geklaagd over overlast. Anderen zijn begaan met de situatie van deze mensen en vinden dat zij vooral hulp nodig hebben. Er is gewerkt aan een plan om de rust en leefbaarheid in het park terug te brengen en een plek voor de groep te zoeken, waar ze kunnen samenkomen en geen overlast geven.

 

Noodverordening Corona.

De ontwikkelingen rondom Corona hebben alles in een stroomversnelling gebracht. Vorige week werd de noodverordening van kracht en hebben politie en gemeente hier meteen op gehandhaafd in Burgemeester ’t Veldpark. Er zijn onder andere boetes uitgedeeld voor het niet houden van 1,5 meter afstand van elkaar. Ook zijn de tenten en andere rommel verwijderd. Politie en BOA’s zullen regelmatig aanwezig zijn en blijven toezien op de naleving van de maatregelen.

 

Wat kunt u doen?

Wegens de maatregelen rond het Coronavirus organiseert de gemeente nu geen bijeenkomsten. Daarom heeft de gemeente de geplande bewonersavond over de aanpak van Burgemeester ’t Veldpark moeten annuleren. In de wijk zijn regelmatig wijkagenten en handhavers aanwezig. Natuurlijk kunt u hen altijd aanspreken voor vragen.

 

U kunt ook contact met ons opnemen:  

  • Ziet u criminele activiteiten: bel de politie, via 0900-8844.
  • Is de situatie levensbedreigend of spoed, bel dan altijd 112.
  • U kunt ook de gemeente Zaanstad bellen via 14075.
  • Wilt u weten wat wijkbeheer doet, kijk dan op www.buitengewoon.zaanstad.nl 
  • U kunt ook contact opnemen met de wijkmanager, Baukje Reitsma. Zij is bereikbaar via mail: b.reitsma@zaanstad.nl of telefonisch: 06-52010342.
     

 

 

 

 

Foto
Burgemeester in 't Veldpark