Bericht

Coppie Koffie met wijkbewoners Rosmolenwijk

Geplaatst op 14 november 2023, 09:56 uur
Illustration

Woensdag 1 november vond het event ‘Coppie Koffie’ plaats in de Rosmolenwijk. Tussen 12.30 en 16.00 uur konden bewoners op verschillende locaties, onder het genot van een kop koffie, in gesprek met onder andere; wijkagenten, opbouwwerkers van het Sociaal Wijkteam en andere organisaties uit de buurt. Het doel van dit event was om de betrokkenheid van wijkbewoners te vergroten en te luisteren naar elkaar over zorgen die er zijn. Daarnaast werden er vragen beantwoord. 

Opbouwwerker Mirjam was ook aanwezig: ”We hebben op verschillende plekken gestaan zodat we zoveel mogelijk wijkbewoners konden bereiken. De start was bij de Dekamarkt in de Oostzijde, vervolgens stonden we bij zorgcentrum Pennemes, de dag werd afgesloten bij het Albert Hahnplantsoen. Een belangrijk onderwerp die aan bod is gekomen is: de babbeltruc. Fijn dat de wijkagenten hierover vertelden, voor de een is het compleet nieuwe informatie, voor de ander is het opfrissen. Ik heb verteld over de verschillende activiteiten die aangeboden worden door het Sociaal Wijkteam. Verder werd er samen gesproken over elkaars ideeën, inzichten en samenwerking. 

Coppie Koffie was een mooie gelegenheid om direct in contact te komen met wijkbewoners en elkaar te leren kennen. 

De organisaties achter Coppie Koffie zijn van plan om in het voorjaar een volgende editie te organiseren. Zo blijven we in gesprek met elkaar en houd je de betrokkenheid onderling. We kijken uit naar de toekomsite initiatieven die de wijk verder zullen versterken!’’

Deel dit: