Activiteit

Historische Avonden in de Kolk

Maandelijks: Op Tweede dinsdag , 18:45 - 21:00 uur

Drie unieke avonden met beeld én verhalen over de Zaanstreek in het algemeen en de Rosmolenwijk in het bijzonder.
In 2020 nodigt Buurthuis de Kolk drie keer bijzondere gasten uit om op de tweede dinsdagavond van de maand te komen vertellen over de Zaanse geschiedenis.
Tijdens de tweede avond, in februari, is er ook bijzonder veel te zien: amateurfilmmaker Theo Slagter toont zijn films over de Zaanstreek. 

Op dinsdagavond 11 februari toont Theo een selectie van zijn jarenlange filmhobby: de door hem 'geschoten' en gemonteerde films met onder meer bijzondere verhalen van Zaankanters en met highlights van Zaanstad. Bij elke (korte) film zal Theo een inleiding of korte uitleg geven, zodat u nóg meer te weten komt. Halverwege is er een pauze en gelegenheid tot het stellen van vragen.  

Vanaf 18:45 uur kunt u binnenlopen en vanaf 19:00 uur kunt u luisteren én kijken. Mocht u van tevoren willen genieten van onze Soep dan bent u vanaf 18:00 uur welkom.
U betaalt €5,00 voor deze avond en €2,50 voor de soep. Dit kan contant afgerekend worden op de avond zelf. Aanmelden voor de lezing/films (en eventueel voor de soep) is wenselijk! Stuur een e-mail met uw aanmelding naar aanmelden@buurthuisdekolk.nl  

Op dinsdag 10 maart komt Gids aan de Zaan Marene Kok vertellen over het heden en verleden van de Rosmolenwijk. Ook hiervoor kunt u zich (nu al) opgeven.

Locatie
Buurthuis De Kolk
Kosten toelichting
entree €5 p.p.per avond; €2,50 voor de Soep
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 12 jaar
start / einde
Gestart op di 11 februari 2020. Beëindigd di 10 maart 2020
Illustration
 
Deel dit: