Bericht

Dat is een leuke sport! Dynamictennis

Geplaatst op 24 november 2021, 17:19 uur
Illustration

Dat is een leuke sport! Dynamictennis

Deze vorm van sport wordt al 10 jaar bij Theresia gespeeld. Iedere maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. In sporthal de Struyck t.o. de Dekamarkt.

Het gezellige clubje bestaat uit 26 leden en er is nog plaats voor sportieve zestig plussers. Een aardige sport en niet te zwaar, maar toch een leuke vorm van ontspanning. Nieuwsgierig geworden, kom dan eens vrijblijvend kijken. Neem sportschoenen mee, dan kunt u het eens proberen; rackets en ballen zijn aanwezig. We zien u graag komen.

Info:
Nico Klein Schiphorst
06-37361199


Wat is Dynamictennis?

Inmiddels mag deze sport zicht in een toenemende populariteit verheugen. Op een hondertal plaatsen in Nederland wordt gespeeld met duizenden beoefenaren. Niet verwonderlijk omdat dynamictennis:
    Gemakkelijk aan te leren is
    Attractief is voor alle leeftijden, mannen en vrouwen spelen met en door elkaar.
    Op gevorderde leeftijd nog goed vol te houden is
    Gespeeld wordt met lichte materialen waardoor blessures een uitzondering zijn
    Dynamitennis is dynamisch, aantrekkelijk op zowel recreatief tot wedstrijd niveau

HEB JIJ HET AL EENS GESPEELD? ÉÉN KEER SPELEN EN JE BENT VERKOCHT.

Dynamictennis wordt gespeeld op de binnenste lijnen van een badmintonveld. Het net hangt op 82-85 cm. Het spel wordt gespeeld met de oude regels van tafeltennis, wat met name het dubbelspel aantrekkelijk maakt.
Dynamictennis wordt gespeeld met een speciaal ontwikkeld racket met extreem laag gewicht van ca. 170 gram en met een lichtgewicht foambal van ca. 15 gram. Dit geeft elke speler de mogelijkheid snel, behendig en met veel effect te spelen. Dankzij deze materialen kost het nagenoeg geen kracht om de bal te spelen.

Illustration
 
Deel dit: