Bericht

Nieuwe website voor initiatieven van bewoners en vrijwilligersorganisaties

Geplaatst op 12 januari 2022, 14:25 uur
Illustration

Vanaf 1 januari 2022 heeft de gemeente Zaanstad een website voor initiatieven van bewoners en vrijwilligersorganisaties: Voor je Wijkie. Je kunt er je initiatief zichtbaar maken, andere initiatieven steunen en elkaar inspireren. Het is ook de plek om (financiële) ondersteuning aan te vragen. Dit kan in de vorm van subsidie of crowdfunding. Maar je kunt meer werven dan alleen geld. Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligers, diensten en materialen.

Voor je Wijkie is het Zaanse platform voor maatschappelijke initiatieven en vrijwilligersorganisaties die jouw stad, dorp, buurt of wijkie mooier maken. 

Voor je Wijkie is een initiatief van de gemeente Zaanstad. In opdracht van de gemeente Zaanstad is stichting Voor je Buurt verantwoordelijk voor het beheer van het platform en de begeleiding van initiatieven. Alles in nauw contact met een aantal medewerkers van de gemeente Zaanstad, waaronder de wijkmanager. Er wordt ook samengewerkt met lokale organisaties als Zaankanters voor Elkaar en de Zaanse Uitdaging. 

De gemeente Zaanstad draagt via Voor je Wijkie bij aan diverse initiatieven die Zaanstad stuk voor stuk mooier maken. Deze bijdrage is afkomstig vanuit de subsidieregelingen van de gemeente Zaanstad.

Ga naar www.voorjewijkie.nl, laat je inspireren of maak zelf een initiatief of campagne aan!

 

Deel dit: