Bericht

Voor je Wijkie

Geplaatst op 21 mei 2022, 11:33 uur
Illustration

Voor je Wijkie is het Zaanse platform voor maatschappelijke initiatieven en vrijwilligersorganisaties die jouw stad, dorp, buurt of wijkie mooier maken. 

Voor je Wijkie is een initiatief van de gemeente Zaanstad. In opdracht van de gemeente Zaanstad is stichting Voor je Buurt verantwoordelijk voor het beheer van het platform en de begeleiding van initiatieven. Alles in nauw contact met een aantal medewerkers van de gemeente Zaanstad, waaronder de wijkmanagers. Er wordt ook samengewerkt met lokale organisaties als Zaankanters voor Elkaar en de Zaanse Uitdaging. 

De gemeente Zaanstad draagt via Voor je Wijkie bij aan diverse initiatieven die Zaanstad stuk voor stuk mooier maken. Deze bijdrage is afkomstig vanuit de subsidieregelingen van de gemeente Zaanstad. 

Voor initiatiefnemers
Initiatiefnemers en organisaties kunnen hier terecht om een initiatief of evenement zichtbaar te maken, de juiste ondersteuning te vinden (financieel en niet-financieel) of onder begeleiding zelf een campagne starten om geld in te zamelen.

Voor betrokken Zaankanters
Zaankanters kunnen zich hier laten inspireren door mooie Zaanse initiatieven, zelf bijdragen door een campagne te steunen én zien welke initiatieven de gemeente Zaanstad subsidieert. 

Neem zelf ook een kijkje op Over Voor je Wijkie en ontdek wat jij kunt betekenen voor zaanstad.

Een voorbeeld van een initiatief in de Rosmolenwijk: De Buurtcamping

Deel dit: