Bericht

Een goed idee?

Geplaatst op 14 oktober 2022, 13:31 uur
Illustration

Huurders aan Zet in Zaandam
De tweede editie van participatieproject Huurder aan Zet is van start gegaan. In 2021 startte Parteon met een pilot waarmee ze huurders in Krommenie de kans gaven om plannen in te dienen voor een socialere, groenere en prettigere woonomgeving. Het initiatief was succesvol en daarom keert het project terug. Dit keer zijn het huurders uit Zaandam die plannen kunnen indienen om hun woonomgeving te verbeteren. Deze editie is er 40.000 euro beschikbaar gesteld om meerdere plannen te realiseren.

Huurders hebben goede ideeën
Huurders weten zelf het beste hoe hun thuisgevoel vergroot wordt, de wijk groener wordt en waar ontmoetingsmogelijkheden gecreëerd kunnen worden. Dat blijkt wel uit de eerste editie. Monique Lammerse, senior consultent Sociaal Beheer bij Parteon: “Huurder aan Zet heeft vorig jaar heel mooie plannen van huurders in Krommenie opgeleverd. We zijn blij met de resultaten, maar belangrijker: de betrokken huurders zijn er blij mee. En daar gaat het uiteindelijk om, dat huurders een fijne leefomgeving hebben. We zijn benieuwd naar de nieuwe ideeën van huurders uit Zaandam.” 

Plannen indienen
Huurders kunnen tot 31 oktober plannen aanleveren binnen de thema’s ‘Groen & duurzaam’, ‘Je thuis voelen in de wijk’ en ‘Elkaar ontmoeten’. Vanaf 20 november hebben alle bewoners uit Zaandam de mogelijkheid te stemmen op ingediende plannen. Plannen met de meeste stemmen worden in 2023 uitgevoerd door de huurders die de plannen hebben ingebracht.

ZVH en Rochdale sluiten aan
Niet alleen huurders van Parteon kunnen plannen indienen. Vanuit PACT Poelenburg Peldersveld zijn ZVH en Rochdale dit jaar ook aangesloten bij Huurder aan Zet. Huurders van ZVH en Rochdale kunnen ook plannen indienen als zij in Poelenburg of Peldersveld wonen.

Meer informatie
Meer informatie over het project is te vinden op www.parteon.nl/huurderaanzet. Ook houdt Parteon de komende weken inloopspreekuur om vragen te beantwoorden van geïnteresseerde huurders uit Zaandam. De actuele data en tijden van die momenten zijn op de website te vinden.

 

Deel dit: