ZRC Rolhockeyers Nederlands - en Benelux kampioen

Geplaatst op 5 december 2022, 15:19 uur
Illustration

ROLHOCKEY TEAM ZRC KAMIOENN VAN NEDERLAND EN DE BENELUX

Zondag 27e november 2022 zal in de geschiedenis boeken van de ZRC met gouden letters worden bijgeschreven. Het het rolhockey team van ZRC werd namelijk voor het eerst in de 63 jarige historie zowel Benelux als Nederlands kampioen.  Tijdens de play off wedstrijden in Valkenswaard welke in het hol van de eeuwige rivaal VRC werd gehouden was ZRC in de halve finale tegen het Belgische Koninklijke Modern net iets te sterk. Na een 0-2 achterstand bij rust wist ZRC na rust de stand snel gelijk te trekken. Via Antonio Bonotto en Carles  Arglich. Vervolgens kwamen de Belgen circa  5 minuten voor tijd terug en maakten uit een penalty de 2-3.  ZRC ging vol voor de winst en in de laatste minuten werd deze binnengehaald.  2 snelle aanvallen die goed werden uitgevoerd leverde een verdiende 4-3 winst op waardoor de finale werd bereikt. Voor ZRC was het vervolgens afwachten wie de tegenstander in de finale zou worden. De andere halve finale ging tussen de bekerwinnaar en regerend landskampioen VRC en RC de Lichtstad uit Eindhoven.  ZRC ging er vanuit de de gedoodverfde favoriet VRC wel makkelijk zou winnen van de Lichtstad wat in de reguliere competite geen wedstrijd wist te winnen. Na een 4-1 achterstand bij rust wisten de Eindhovenaren in de 2e helft de stand sensationeel om te buigen tot een 6-4 overwinning.  In de finale die in de late namiddag werd gespeeld ging ZRC zeer goed van start.  Na een voorsprong van 2-0 via Antonio Bonotto en Enric Rodriguez kwam Lichtstad terug tot 2-2. Door zeer goed keeperswerk van Indy Weise bleef het doel tot de rust aan Zaanse zijde leeg.  Vervolgens werd Daniel Franken ingebracht waardoor er meer rust in het spel van ZRC  kwam.  Dit resulteerde in 4-2 ruststand in het voordeel van ZRC. Na rust een ontketend Lichtstad dat via hun Portugese sterspeler Pedro Valderas tot 4-4 terug kwam. Groot was de vreugde bij de ZRC aanhang toen Antonio Bonotto 3 minuten voor tijd de 5-4 op het score bord wist te zetten na een schitterende aanval.  Vlak voor het eindsignaal kreeg Lichtstad nog een penalty toegewezen waardoor de wedstrijd op 5-5 eindigde. In de verlenging van 2x 5 minuten  bleek dat accu bij veel spelers aan beide zijden leeg begon te raken. De Zaanse 2e doelman Motaz Elshaer hield ZRC op de been  door een directe vrije slag op wonderbaarlijke wijze te stoppen.  47 seconden voor tijd werd Daniel Franken in het strafschot gebied gevloerd waardoor ZRC een penalty kreeg toegewezen. Deze werd snoei hard via binnenkant lat door Carles Arglich binnen gewerkt. Groot was de vreugde in het Zaanse kamp toen de scheidsrechter afvloot voor het eindsignaal waarna het feest kon beginnen.  Woensdag avond werden de spelers op gepaste wijze gehuldigd na afloop van de training.