Blogpost

‘Sneeuw, sneeuw SNEEUW’ in de Rosmolenwijk

Geplaatst op 15 december 2022, 00:00 uur
Illustration

Heb je deze tekst al gelezen? Dan was je op het Roggeplein in de Rosmolenwijk. Sinds enkele weken hangt hier – op een doek – een gedicht van Helen, één van de bezoeksters van PARTIcipatie in buurtcentrum De Kolk. Zij deed mee aan een workshop van Zoemende Zinnen.

Het project Zoemende Zinnen startte in 2021 en is een initiatief van stichting ZPINK-beweging voor woordkunst. Het is een gedichtenproject waarbij er met bewoners van Zaanstad wordt geschreven. Meestal gebeurt dat tijdens bestaande activiteiten zoals de PARTicipate bijeenkomsten, mantelzorggroepen, taallessen of kinderclubs.

Op deze manier kunnen mensen onder woorden brengen wat ze voelen en denken. Tijdens de workshops wordt er veel gelachen én zijn er ook veel ontroerende momenten. Door met elkaar te praten en samen te schrijven kunnen bewoners elkaar beter leren kennen. De verhalen geven op doeken of posters kleur aan de buitenruimte. In andere wijken zijn ansichtkaarten en placemats gemaakt om te verspreiden, bijvoorbeeld tijdens een burendag.

De workshops worden verzorgd door Jacob Passander en Ellis van Atten, beiden ervaren dichters. De vormgeving is in handen van Monique Botschuiver.

Meer teksten lezen kan op de website www.zoemendezinnen.nl. Wil je voor jouw groep of bijeenkomst een workshop? Neem contact op met Ellis via woordkunst@zpink.nl

Deel dit: