Bericht

Mirjam van het Sociaal Wijkteam vertelt over Buurtpunt

Geplaatst op 6 maart 2023, 11:44 uur
Illustration

Vandaag is het precies een maand geleden dat de opening van Buurtpunt plaatsvond in Buurthuis de Kolk. Tijdens de opening ontvingen we 70 buurtbewoners, netwerkpartners en collega’s. Een mooie opkomst! 

In een maand tijd is er al best veel gebeurd. Opbouwwerker Mirjam geeft hier graag een update over:

Mirjam: ‘’De afgelopen periode hebben meerdere buurtbewoners zich aangemeld bij Buurtpunt en hebben hun wensen en ideeën kenbaar gemaakt. Bij Buurtpunt luisteren we naar deze ideeën en wensen, we ondersteunen waar nodig zodat bewoners ook daadwerkelijk overgaan tot het realiseren van de ideeën en wensen. Zo is er een commissie gevormd met 3 wijkbewoners. Deze commissie gaat over uitstapjes en excursies en regelt samen met Buurtpunt dat ideeën concreet worden. Samen hebben we geregeld dat er in april een uitstapje plaatsvindt naar Keukenhof, hoe leuk is dat!

Met andere buurtbewoners hebben we inmiddels afspraken gemaakt en groepen gevormd. We hebben groepen die interesse hebben in; koken, creativiteit of wandelen. Binnenkort gaan we met de groepen om tafel om ook deze ideeën in praktijk te brengen. Wat het koken betreft kan ik alvast verklappen dat we gebruik mogen maken van de keuken in Buurthuis de Kolk. Een wijkbewoonster gaat kooklessen geven aan andere wijkbewoners. Ik kijk er al helemaal naar uit om deze mensen samen te zien koken. 

Ik zie dat wijkbewoners de juiste weg volgen en Buurtpunt weten te vinden, hier ben ik heel blij mee. Het is goed om te weten dat buurtbewoners op maandag gewoon binnen mogen lopen bij Buurtpunt. Er staat altijd koffie/thee klaar en ik ben aanwezig om kennis te maken met (nieuwe) buurtbewoners!’’

Buurtpunt
Wanneer? Iedere maandag
Tijdstip: 09.30 – 11.30 uur
Locatie: Buurthuis de Kolk 

Deel dit: