Bericht

Dagje Keukenhof met Buurtpunt

Geplaatst op 25 april 2023, 14:40 uur
Illustration

Maandag 17 april was het zover! Samen met de wijkbewoners van Buurtpunt vond het uitstapje naar Keukenhof plaats. Dankzij de fijne samenwerking met onze netwerkpartners; zorgcentrum Pennemes, buurthuis de Kolk en Zaankanters voor Elkaar heeft het Sociaal Wijkteam Rosmolenwijk dit uitje kunnen organiseren. 

Ook de commissie voor uitstapjes, bestaande uit; Maaike v/d Spaa, Ina Dekker en Ria Giesbergen hebben hun taak goed verricht. Deze drie gezellige dames hebben zich vooraf goed ingezet door buurtbewoners actief te benaderen en hen te wijzen op dit leuke uitstapje. Bijna alle buurtbewoners reageerden laaiend enthousiast en de aanmeldingen stroomden binnen. Bij aanmelding heeft iedereen een eigen bijdrage betaald. De aanmeldlijst was al snel vol en de reservelijst stond paraat. 

Het uitstapje
Om 09.30 uur stond de bus klaar bij buurthuis de Kolk. Mirjam, Simone, Ilona (medewerkers Sociaal Wijkteam) en Jo-Ann (stagiaire Sociaal Wijkteam):  ‘’De wijkbewoners stonden met smart te wachten, het was net alsof we met z’n allen op schoolreisje gingen. De rit naar het Keukenhof ging gepaard met veel geklets, gelach en plezier. Als cadeautje kregen we prachtige zonnestralen, het kon niet op! Bij aankomst in het Keukenhof deelden we koffie, thee en een koek uit. Ook ontvingen alle wijkbewoners een goodiebag. Zo kon de dag dan echt beginnen. Wat hebben we genoten van alle mooie bloemen en elkaars gezelschap.’’

Terugkeer
Om 16.30 uur verzamelde iedereen keurig bij de uitgang om de rit naar huis te vervolgen. Jo-Ann: ‘’Wat hoorden we toch veel enthousiaste gesprekken in de bus.’’ De wijkbewoners waren zo blij dat Buurtpunt dit uitstapje had geregeld, ‘’tot in de puntjes verzorgd!’’, aldus een wijkbewoonster. Een groot applaus voor Jaap, de buschauffeur van het Pennemes, ontbrak niet. Jaap wordt hartelijk bedankt voor de fijne en veilige rit. 

Als kers op de taart smulde iedereen van een heerlijke Surinaamse koek, verzorgd door wijkbewoonster Marlène. 

Waardering
De complimentjes en het enthousiasme stromen tot op de dag van vandaag binnen bij het Sociaal Wijkteam. Mirjam (opbouwwerker): Wat zijn wij trots op de commissie, de geweldige wijkbewoners en onze netwerkpartners. Samen met hen was het een onvergetelijke dag.’’

Samenwerking 
Het Sociaal Wijkteam dankt Leo Groenendaal van zorgcentrum Pennemes, Jaap de buschauffeur en Gulderen Ozdemir van Zaankanters voor Elkaar voor de prettige samenwerking. 

Deel dit: