Bericht

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: Ben Veerman

Geplaatst op 26 april 2023, 16:38 uur
Illustration

Wat zijn wij trots op onze penningmeester (en zoveel meer!!) Vandaag is Ben met deze terechte onderscheiding verrast en benoemd door burgemeester Jan Hamming. 

Bericht vanuit Burgemeester Jan Hamming:

Koninklijke onderscheiding voor Ben Veerman – Ridder in de Orde van Oranje Nassau
 
De heer Ben Veerman (1954) is een man met een groot hart voor de rolschaatssport in Zaanstad maar ook daarbuiten. Al meer dan 53 jaar is hij actief in de Zaanse, landelijke en internationale rolschaatswereld. Ooit begonnen als rolhockey speler maar al snel, vanaf 1969 vrijwillig actief binnen deze tak van sport en voor de Zaanse Roller Club (ZRC) en later ZRC Pauwin in het bijzonder.
Al op 15 jarige leeftijd startte decorandus met vrijwilligerswerkzaamheden. Hij begon in 1969 met ondersteunende werkzaamheden voor de technische commissie. Van 1995 tot 1997 was hij secretaris, van 1997 tot 2004 voorzitter, van 2004 tot 2014 secretaris bij ZRC. Toen in 2014 ZRC fuseerde met Pauwin werd decorandus penningmeester van de fusieclub ZRC Pauwin. Die functie bekleedt hij tot op heden.
In 1974 heeft decorandus meegewerkt aan het realiseren van een eigen clubgebouw voor ZRC. In 1981 was hij betrokken bij de bouw van de sporthal (de Struijck) die geschikt moest zijn voor de rolschaatssport. Hij heeft daar namens de vereniging een belangrijke bijdrage aan geleverd en zelf meegeholpen. Ook nu is actief in de bouwcommissie die betrokken is bij de noodzakelijke renovatieplannen voor sporthal de Struijck.
In het jaar 2000 was de heer Veerman medeoprichter van de EVRI Cup. Een jaarlijks internationaal veteranen rolhockey toernooi waar ongeveer 25 internationale (35+ en 50+) teams aan meedoen. Dit toernooi wordt mede door decorandus jaarlijks op verschillende locaties binnen Europa georganiseerd en hij neemt zelf deel aan dit toernooi.
Verder is hij actief als scheidsrechter, als bardienst medewerker en als iemand die de pers benadert om prestaties onder de aandacht te brengen (ook internationaal).
Bovendien is decorandus van 2017 tot 2021 bestuurder bij de Nederlandse Roller Bond, sectie Rolhockey geweest. In die functie reisde hij naar toernooien zoals het WK en World Roller Games om Nederland te vertegenwoordigen. De reis- en verblijfskosten waren dan altijd voor eigen rekening.

Deel dit: