Bericht

Wijkbewoners Buurtpunt trappen 'Multiculturele kookles' af!

Geplaatst op 11 mei 2023, 15:58 uur
Illustration

"De aftrap van de multiculturele kookles was geweldig!"

Maandag 8 mei hebben wijkbewoners van Buurtpunt met elkaar gekookt en gegeten in buurthuis de Kolk. Er stond een heerlijk Syrisch gerecht op het menu: Jalangi.  

Opbouwwerker Mirjam: ‘’We hebben niet alleen een nieuw recept geleerd, maar ook Syrische culturen en tradities leren begrijpen. De kookles begon met een korte introductie van de verschillende gerechten. Vervolgens zijn we in groepen aan de slag gegaan met koken. Het was heel leuk om te zien hoe iedereen samenwerkte en elkaar hielp bij het bereiden van de maaltijd.

Tijdens de les hebben we veel geleerd over verschillende ingrediënten en kruiden. Ook hebben we geleerd over verschillende kooktechnieken die worden gebruikt in Syrië. Dit was niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam en gezellig. 

Uiteindelijk hebben we samen van de gerechten genoten. Het was een mooie gelegenheid om te socializen en nieuwe mensen te ontmoeten. De aftrap was geweldig, mede door het enthousiasme van de wijkbewoners!''

Ben je geïnteresseerd in andere culturen en koken? Wijkbewoners worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de kookles. Aanmelden kan via wijkbewoonster Marlene: 06-4416149506

Documenten
Deel dit: