Bericht

Stagiair Yannes vertelt over zijn stage bij het Sociaal Wijkteam

Geplaatst op 25 mei 2023, 14:36 uur
Illustration

๐•๐š๐ง๐๐š๐š๐  ๐ข๐ฌ ๐ก๐ž๐ญ ๐๐ž ๐๐š๐  ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ž ๐ฌ๐ญ๐š๐ ๐ข๐š๐ข๐ซ. ๐•๐จ๐จ๐ซ ๐ฌ๐ญ๐š๐ ๐ข๐š๐ข๐ซ๐ฌ ๐ข๐ฌ ๐ž๐ž๐ง ๐ฌ๐ญ๐š๐ ๐ž ๐ฏ๐š๐š๐ค ๐๐ž ๐ž๐ž๐ซ๐ฌ๐ญ๐ž ๐ค๐ž๐ง๐ง๐ข๐ฌ๐ฆ๐š๐ค๐ข๐ง๐  ๐ฆ๐ž๐ญ ๐ž๐ž๐ง ๐›๐ž๐๐ซ๐ข๐ฃ๐Ÿ ๐จ๐Ÿ ๐จ๐ซ๐ ๐š๐ง๐ข๐ฌ๐š๐ญ๐ข๐ž. ๐™๐จ ๐จ๐จ๐ค ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐จ๐ง๐ณ๐ž ๐ฌ๐ญ๐š๐ ๐ข๐š๐ข๐ซ ๐˜๐š๐ง๐ง๐ž๐ฌ 3๐ž ๐ฃ๐š๐š๐ซ๐ฌ ๐ฌ๐ญ๐ฎ๐๐ž๐ง๐ญ ๐’๐จ๐œ๐ข๐š๐ฅ ๐–๐จ๐ซ๐ค ๐›๐ข๐ฃ ๐ˆ๐ง๐‡๐จ๐ฅ๐ฅ๐š๐ง๐ ๐‡๐š๐š๐ซ๐ฅ๐ž๐ฆ. ๐˜๐š๐ง๐ง๐ž๐ฌ ๐ฅ๐จ๐จ๐ฉ๐ญ ๐ฌ๐ญ๐š๐ ๐ž ๐›๐ข๐ฃ ๐ญ๐ž๐š๐ฆ ๐๐š๐ซ๐ญ๐ข๐œ๐ข๐ฉ๐š๐ญ๐ข๐ž ๐ข๐ง ๐™๐š๐š๐ง๐๐š๐ฆ. ๐–๐ข๐ฃ ๐ฌ๐ญ๐ž๐ฅ๐๐ž๐ง ๐ก๐ž๐ฆ ๐ž๐ž๐ง ๐š๐š๐ง๐ญ๐š๐ฅ ๐ฏ๐ซ๐š๐ ๐ž๐ง. ๐‹๐ž๐ž๐ฌ ๐ฃ๐ž ๐ฆ๐ž๐ž?

๐–๐š๐š๐ซ๐จ๐ฆ ๐ก๐ž๐› ๐ฃ๐ž ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐๐ž๐ณ๐ž ๐จ๐ฉ๐ฅ๐ž๐ข๐๐ข๐ง๐  ๐ ๐ž๐ค๐จ๐ณ๐ž๐ง?
"Ik werk graag met mensen en vind het leuk om te onderzoeken waar hun krachten liggen zodat we samen een doel kunnen opzetten en daarnaartoe kunnen werken. Het feit dat mensen naar je toe komen, en dus hulp zoeken, is vaak een grote stap. Het geeft mij een goed gevoel dat ik ondersteuning kan bieden op het gebied van zelfredzaamheid."

๐–๐š๐š๐ซ๐จ๐ฆ ๐ก๐ž๐› ๐ฃ๐ž ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐ž๐ž๐ง ๐ฌ๐ญ๐š๐ ๐ž ๐›๐ข๐ฃ ๐ƒ๐Ž๐‚๐Š/๐’๐จ๐œ๐ข๐š๐š๐ฅ ๐–๐ข๐ฃ๐ค๐ญ๐ž๐š๐ฆ ๐ ๐ž๐ค๐จ๐ณ๐ž๐ง?
"Via een vriend van mij, die bij DOCK werkt, kwam ik in aanraking met de organisatie. DOCK sprak mij meteen aan. De vrijheid die je krijgt om taken op eigen inzicht en prioriteit in te delen, zonder dat daar druk op wordt gelegd werkt voor mij. Je bent je eigen agenda en krijgt alle ruimte om je te ontpoppen als professional."

๐–๐š๐ญ ๐ฆ๐š๐š๐ค๐ญ ๐๐ž๐ณ๐ž ๐ฌ๐ญ๐š๐ ๐ž ๐ญ๐จ๐ญ ๐ž๐ž๐ง ๐ฅ๐ž๐ฎ๐ค๐ž ๐ฌ๐ญ๐š๐ ๐ž?
"De wijkbewoners waar ik mee te maken heb zijn heel divers. Ik kom van alles tegen in praktijk, er is niet 1 specifieke doelgroep. Daar komt bij dat je dus ook op verschillende manieren benadert wordt. Dat maakt het leuk en afwisselend. Als ik moet kiezen wat ik het leukste vind dan kies ik voor: dicht bij de wijkbewoner staan. Ik wil weten en voelen waar ik het voor doe."

Vooraf had ik het niet kunnen bedenken maar ik vind het oprecht leuk met alle collegaโ€™s in mijn team. Iedereen is aardig en behulpzaam."

๐–๐š๐ญ ๐ก๐จ๐จ๐ฉ ๐ฃ๐ž ๐ญ๐ž ๐›๐ž๐ซ๐ž๐ข๐ค๐ž๐ง?
"Ik hoop veel kennis op te doen. Voor mij is het prettig dat ik 4 dagen per week bij een professionele organisatie stage loop. Je doet niet alleen veel ervaring op maar maakt ook echt onderdeel uit van het team en proeft de sfeer. Eigenlijk voel ik me geen stagiair, maar een volwaardige medewerker. Dit komt mede door de collega's, zij geven mij de vrijheid en ruimte.

Door ons werk hoop ik dat wijkbewoners de juiste stap naar arbeid zetten. Ik kom veel mensen tegen die stil staan. De uitdaging is: voor iedereen een plek vinden naar eigen vermogen, zodat ze onder de mensen zijn en zich onderdeel van de maatschappij voelen."

๐‡๐จ๐ž ๐ก๐จ๐จ๐ฉ ๐ฃ๐ข๐ฃ ๐ก๐ž๐ญ ๐ฏ๐ž๐ซ๐ฌ๐œ๐ก๐ข๐ฅ ๐ญ๐ž ๐ฆ๐š๐ค๐ž๐ง ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐๐ž ๐ฐ๐ข๐ฃ๐ค/๐›๐ž๐ฐ๐จ๐ง๐ž๐ซ๐ฌ ๐ฏ๐š๐ง๐ฎ๐ข๐ญ ๐ฃ๐จ๐ฎ๐ฐ ๐ซ๐จ๐ฅ?
"Iedereen heeft zijn of haar eigen benadering naar mensen toe. De benadering die ik toepas is; open, enthousiast en eerlijk. Ik hoop dat ik wijkbewoners daarmee kan enthousiasmeren zodat zij zin hebben om met mij in gesprek te gaan. Dat het niet als een verplichting voelt maar dat ze denken: Leuk! Zo kan het ook."ย 

๐–๐ข๐ฅ ๐ฃ๐ข๐ฃ ๐ง๐ž๐ญ ๐š๐ฅ๐ฌ ๐‰๐š๐ง๐ง๐ž๐ฌ ๐จ๐จ๐ค ๐ฌ๐ญ๐š๐ ๐ž ๐ฅ๐จ๐ฉ๐ž๐ง ๐›๐ข๐ฃ ๐ƒ๐Ž๐‚๐Š ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐ก๐ž๐ญ ๐’๐จ๐œ๐ข๐š๐š๐ฅ ๐–๐ข๐ฃ๐ค๐ญ๐ž๐š๐ฆ? ๐Š๐ข๐ฃ๐ค ๐ฌ๐ง๐ž๐ฅ ๐ฐ๐ž๐ฅ๐ค๐ž ๐ฏ๐š๐œ๐š๐ญ๐ฎ๐ซ๐ž๐ฌ ๐ž๐ซ ๐จ๐ฉ๐ž๐ง ๐ฌ๐ญ๐š๐š๐ง! ๐Ÿ‘‰ Ga naar vacatures.ย 


Meer informatie? Stuur een mailtje naar ๐Ÿ‘‰ stagezaanstad@dock.nlย ย 


#dagvandestagiair #stagiair #stagelopen #dock #sociaalwijkteam

Deel dit: