Brenda McCann

Bewoner, Professional, Vrijwilliger
Wie is Brenda?

Ik woon allen. Heb een zoon die woont ook in Zaandam. Heb altijd als actieve kunstenaar gewerkt  in bet binnen en buitenland,  in het voortgezet onderwijs gewerkt vak Beeldende Vorming en CKV, vrijwilligers werk voor buurt, kerk en wijk,  laatste jaren niet meer voltime.


Mijn werkplaats (atelier) is aan huis dat is ook heel fijn en ik probeer de ochtenden vrij te houden om te schilderen, vooral in de heilzaam licht van de winter. Mensen kunnen altijd mijn werk bezichtigen via een telefoonische afspraak of email.


Ben dagelijks en eigenlijk ook altijd met mijn geloof bezig. 


Heel veel met de natuur bezig, heb een volkstuin en een paar groen adopties, in de Belgischestraat. Probeer al mijn eigen planten en bloemen te kweken. Lukt niet altijd maar vaak ook wel, het is een uitdaging. Met de natuur blijf je altijd worstelen.


Vind het fijn met vrienden te zijn in de buurt en hou ook contact met familie in Ierland en Engeland.

Mijn werk en hobbies

Het werk van de hovenier, hou ik wel van. Van kinds af doe ik dit werk,  mijn vader was ook hovenier. Daarom heb ik een volkstuin bij nut en genoegen om mijn passie voor de natuur te beleven. Daar kweek ik mijn eigen groentes en planten. Zalige plek om tot rust te komen en genieten ook van de gezang van de volgels en alle andere dieren die even langs komen. Het open lucht, Gods glorie te bewonderen.


Schilderen, tekenen en vooral grafische werk doe ik het liefs. Zingen in het kerk koor en zingen van volksliedjes in ons eigen bandje 'De Bertini's' samen met de buren.


Geloof studeren beleven en volgen, ook dagelijks vanuit Ierland het Heilige mis van uit Knock Shrine.ie, volgen. Maar ja dat is niet een hobby maar een deel van mijnzelf als mens. Ook mijn passie.

Mijn omgeving

Rosmolenbuurt, Belgischestraat. Ik waardeer de groene stroken, de mooie oude huizen, de gezellige buren de fantastische achter tuin.


Wat ik zou willen verbeteren is dat iedereen in de straat zich hard zou maken voor het behouden van de huizen, dat het renovatie wordt in plaats van sloop, want dat zou ik heel erg jammer vinden.


Hier ben ik heel gelukkig. Vlak bij de stad, de Kerk, de Buurthuis, de park, de ziekenhuis, de bushalte. Familie vrienden en kennissen zijn in de buurt. Zou hier graag willen blijven.


 

Mijn droom

Met het droom dat ik nog lang en gelukkig hier mag leven in deze straat en deze huis.So far so good! De ontwikkelingen zijn nog gaande, later in het jaar horen wij meer van wat de plannen zijn van de woningbouw.Positieve ervaringen zijn het groen adoptie dit brengt je in contact met de buren. De vrolijk koppies zien zwaaien van de zonnenbloemen en de felle kleuren van de afrikaantjes en zinnia's lijken som wel op lampions in het donker. Alweer Gods glorie.


Teleurstellingen zijn de onzekerheden van de toekomst van deze woningen,  de buurtcommissie van de straat, zal zich hard moeten maken en inzetten voor renovatie en hopen dat het lukt. Als ze weg vallen de huizen, dan valt ook een hele mooie stuk geschiedenis van de buurt ook voor altijd weg.


Ook mijn droom is dat wij weer met Gods hulp, vrij en gelukkig met elkaar om kan gaan, de buurthuis, ziekenhuis en kerk veilig bezoeken voor activeiten of problemen/hulp en voor elkaar kunnen zijn in tijden van lief en leed. Einde corona!

Mijn expertise

Docent geweest voortgezet en volwassenenonderwijs. Vakken Beeldende Vorming / CKV / Technique / Engels / AOV vakken.Engels moedertaal.Begelieder.Onderwijs programma's maken voor verschillende vakken. School programma's maken voor tuinieren voor het basis onderwijs.Workshops geven in de praktijk van tuinieren, tekenen, schilderen en engels taal. Katholiek geloof. 

Mijn mogelijkheden

 projectontwikkeling. Kunst en cultuur. Verdieping in het katholiek geloof hier lezingen over geven met gebruik van een serie dvd's van Bishop Robert Barron.. 'Word on Fire" . Buurt en wijk samenwerken. Spelletjes avonden in de buurthuis organiseren meewerken aan burendag met de buurt, wandelen met kleine groepjes, picknicken met elkaar in de natuur/ park of volkstuin, vooral voor alleenstaande mensen.Verbeelding. Schilderen, texts poëzie/ one liners,  inrichtingen gemeentelijke ruimtes, sfeer bepalende kleur gebruik,  bedenken en creëren van ruimtes in de omgeving voor alternatieve gebruik.ruimtelijk inzicht. onderwijs ontwikkeling en begeleiden. bv schooltuin, taal engels, schilderen en teken van stilleven, model, omgeving (stad en of interieur) abstract. 

Relevante ervaring

Ja.


zeker. 40 jaar in de kunst , onderwijs, praktijk bezig