Project
Init.

Gezonde Buurt - Rosmolenwijk

Geplaatst op 1 mei 2017, 15:01 uur

In mei, juni en juli dacht IVN in samenwerking met de Kinderraad van het Jeugdteam in de Rosmolenwijk met de kinderen uit te wijk na over hoe de buurt nog mooier, groener, leuker, gezonder, frisser, gezelliger en socialer kan worden voor iedereen. Alle kinderen van 8 tot 12 jaar die wonen in de Rosmolenwijk, of er vaak komen, mochten meedenken. Tijdens drie bijeenkomsten gingen we:

  • 17 mei: Op safari in de buurt
  • 31 mei: Dromen uitwerken o.a. met Illustrator Ingrid Nierop
  • 5 juli: Presentatie/onthullig van de ideeën aan buurtbewoners
  • 20 oktober: Aanleggen vlindertuin

Een aantal dromen van de kinderen wordt werkelijkheid, te beginnen met het aanleggen van een vlindertuin bij het Roggeplein. Dromen voor een groener Roggeplein, met meer plek voor ontmoeten en spelen worden meegenomen bij het nieuwe ontwerp van het plein. 

Heb je een vraag over de vlindertuin? Neem dan contact op met Jacob Spaander (dakboer) van Pennemes: dakboer@pennemes.nl. Heb je vragen over het project Gezonde Buurten? Neem dan contact op met Rutger de Graaf van Pennemes: r.degraaf@pennemes.nl

 

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat Gezonde Buurten is een project van IVN, Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid. Met dit project wil IVN vergroening, biodiversiteit, gezonde en sociale cohesie in de buurt stimuleren. IVN werkt hierbij samen met verschillende organisaties in de buurt, zoals Pennemes, Gemeente Zaanstad, Jeugdteam, Sociaal Wijkteam en Jogg. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland.
Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Amber van der Meulen

de volgende bijeenkomst is woensdag 31 mei van 16.00 tot 17.15 uur, bij het Jeugdteam aan het L.T. Roggeplein. Aanmelden kan bij Masja Gielstra: m.gielstra@ivn.nl.
ma 29 mei 2017 11:16
Wil je reageren? Meld je dan aan.