Project
Lopend

Rioolwerkzaamheden

Geplaatst op 24 april 2018, 14:02 uur

Planning
Rond eind maart 2020 wordt fase 3, het gedeelte tussen de Molenmakersstraat, Heijermansstraat, Kopermolenstraat en de Oostzijde afgerond.

Tussen november en maart wordt er met name nog gewerkt rond de Molenmakersstraat en op de parallelweg van de Heijermansstraat. Verder zullen in deze periode de bomen en struiken worden geplant in de wijk.

Fase 4 start in maart 2020. Vooruitlopend daarop is PWN bezig de waterleiding te vernieuwen en vervangt Liander delen van het gas-, en elektriciteitsnetwerk. Deze werkzaamheden zijn volgens berichten van deze partijen rond eind maart gereed.

De herinrichting van fase 4 duurt naar verwachting 14 maanden. De bomen en het groen worden waarschijnlijk in het plantseizoen november 2020-maart 2021 aangeplant, waarna het werk in de Rosmolenwijk voor wat betreft Zaanstad zijn afgerond.

 

Ontwerp
Tijdens de inloopavond in 2016 werd het voorlopig ontwerp voor de gehele Rosmolenwijk (fase  1 t/m 4) gepresenteerd. De laatste inlooopavond over het ontwerp voor fase 4 is gehouden voor de zomer van 2019. Hieronder vindt u de definitieve ontwerpen voor fase 3 en 4.

 

Communicatie
In 2016 is tijdens een inloopavond het ontwerp Rosmolenwijk fase 3 en 4 gepresenteerd. Naar aanleiding van deze avond zijn veel vragen gesteld. De antwoorden op deze vragen en het definitief ontwerp vindt u hieronder.

De antwoorden op de gestelde vragen naar aanleiding van de presentatie van het ontwerp voor fase 4, gehouden op 25 juni jongstleden, vindt u hieronder.

De actuele stand van zaken aangaande de uitvoering kunt u volgen of via Mijn Rosmolenwijk en via https://buitengewoon.zaanstad.nl/. U kunt zich via de website ‘Mijn Rosmolenwijk’ abonneren op de digitale nieuwsbrief, waarmee u op de hoogte gehouden wordt van de laatste ontwikkelingen.

Tijdens de uitvoering kunt u met vragen over de werkzaamheden, de bereikbaarheid en/of bijvoorbeeld over verhuizingen, terecht bij de toezichthouder Daan Boudesteijn, via het algemeen telefoonnummer: 14 075.

 

Doelgroep
Volwassenen
Illustration
 
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 13 projectupdates

Baukje Reitsma

Anders

De planning van week 51 voor de werkzaamheden is toegevoegd aan de projectpagina. Met de aannemer is afgesproken dat er in de kerstperiode een puinbaan is aangebracht in de Heijermansstraat, tussen de Schoolmeesterstraat en de Belgischestraat, voor de nood-, en hulpdiensten. Deze route is wel afge... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Lisanne Schreij

Anders

Vandaag of morgen krijgt u een bewonersbrief in de bus om toe te lichten hoe de planning er vanaf nu tot eind april 2021 eruit ziet. Hieronder alvast een korte toelichting en een verwijzing naar de website waar alle planningen staan.

Vanaf 11 november start Liander met het verwijderen van oude elekt...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina
Laatste 5 reacties Toon alle 13 reacties

R M

vr 5 juni 2020 11:18
Het is een grote chaos met betrekking tot parkeren in de Koning Davidstraat. Er was belooft dat op de Heyermansstraat na pinkersteren de weg weer open zou gaan. dit is niet gebeurt. Er is ook niet gecommuniceerd waar men de afval bakken neer moet zetten. als je een plek wil zoeken voor je auto dan be... lees meer

Baukje Reitsma

ma 8 juni 2020 09:36
Beste R.M., vanuit de projectleider van de werkzaamheden (Wilem Fontein) een reactie:
De intentie was inderdaad dat rond Pinksteren de weg weer open zou gaan. Echter door omstandigheden kon het asfalteerwerk van de Heijermansstraat niet eerder worden ingepland dan 8 juni. Op 23 juni is de Heijermansst... lees meer

R M

vr 12 juni 2020 14:42
Beste mevr Reitsma dank u voor uw antwoord maar wij hebben helemaal geen brief van de aannemen gekregen over de uitgelopen werkzaamheden. ten tweede was het voor een verrassing dat er een tijdelijke weg dwars door de speeltuin van de koning davidstraat gaat. Hierover zijn wij als bewoners ook niet in... lees meer

R M

ma 15 juni 2020 20:17
Goedenavond mevr Reitsma,
Ik meld nu ook overlast dat een bewoner de hekken weghaald bij de tijdelijke ingang van de koning davidstraat naar de kweekerstraat om zijn auto neer te zetten we weten dat er geen ruimte is en dat er tijdelijk op het grasveld kon worden geparkeerd, door de gemeente aangebrac... lees meer

Baukje Reitsma

di 16 juni 2020 08:22
Goede morgen, dank voor het delen! Ik heb uw berichten wederom doorgestuurd naar de projectleider. Zou uw wellicht uw emailadres naar mij willen sturen? Dan vraag ik de projectleider per mail naar u te antwoorden. Mijn emailadres is b.reitsma@zaanstad.nl.

Groet,
Baukje

R M

di 22 september 2020 14:40
Wanneer worden de klinkers weggehaald die op de koning davidstraat dageraadstraat liggen? ze nemen nu 3 a 4 parkeerplekken in beslag de stenen liggen er al weken. wanneer wordt dit weggehaald het is al een drama om in de wijk te parkeren

Nienke Glorie

di 22 september 2020 15:42
Goedemiddag,

Helaas is wijkmanager Baukje Reitsma niet meer werkzaam in de wijk. Voor haar wordt nu naar een opvolger gezocht.

En toevallig zag ik vandaag uw bericht en daarom heb ik zelf even contact gezocht met de directievoerder van het project. Hij liet mij weten dat hij de aannemer gaat benadere... lees meer