Project   

UNIDS - woonunits voor jongeren bij Pennemes

J
V
geplaatst op 5 februari 19, 09:00 uur

Het project UNIDS is een bijzonder project in de Rosmolenwijk in Zaandam. Het project is een kleinschalige woonvoorziening van 10 units, elders ook wel Tiny houses genoemd, voor jongeren van 18-27 jaar. De units zijn zelfstandige wooneenheden, die allen beschikken over eigen sanitair, keuken en een zit/slaapkamer. De huur van de eenheden is bewust laag gehouden, circa € 350,- per maand, zodat ook jongeren met een bescheiden inkomen een unit kunnen betrekken.

Onderdeel van het project vormt de wederkerigheid naar Pennemes of de wijk. In het project gaan we er van uit dat we er allemaal beter van worden als we iets voor een ander kunnen betekenen. Bewoners van UNIDS naar elkaar, bewoners van de units naar Pennemes en de buurt, en omwonenden naar de bewoners van UNIDS. Eenmaal per week zichtbaar iets doen voor Pennemes of de buurt vormt dan ook onderdeel van je woonplezier als je kiest voor wonen in het project UNIDS.

Binnen het project zullen vijf units worden toegewezen aan studerende of werkende jongeren. Eén van hen is de hoofdbewoner en is aanspreekpunt voor bewoners in de wijk. Voor de andere vijf units komen jongeren in aanmerking met een lichte hulpvraag. Hieronder staat beschreven wat we vragen van de bewoners die in deze UNIDS komen wonen. 

Foto
2 project-updates

Baukje Reitsma

Anders

De aannemer is begonnen met graafwerkzaamheden voor de plaatsing van de woonunits. In week 47 en 48 zullen de woonunits geplaatst en gemonteerd worden en in week 49 en 50 zullen de units worden afgemonteerd en opgeleverd. Woensdag 15 januari 2020 vindt de feestelijke opening van de woonunits plaats Lees meer
Documenten
11-nov-2019 18:00

Baukje Reitsma

Anders

De woonunits zijn geplaats. Bekijk de timelapse van de plaatsing via: https://youtu.be/6KZ0Jtxb4Dc.

Lees meer
10-dec-2019 10:12