Project
Lopend

UNIDS - woonunits voor jongeren bij Pennemes

Geplaatst op 5 februari 2019, 09:00 uur

Het project UNIDS is een bijzonder project in de Rosmolenwijk in Zaandam. Het project is een kleinschalige woonvoorziening van 10 units, elders ook wel Tiny houses genoemd, voor jongeren van 18-27 jaar. De units zijn zelfstandige wooneenheden, die allen beschikken over eigen sanitair, keuken en een zit/slaapkamer. De huur van de eenheden is bewust laag gehouden, circa € 350,- per maand, zodat ook jongeren met een bescheiden inkomen een unit kunnen betrekken.

Onderdeel van het project vormt de wederkerigheid naar Pennemes of de wijk. In het project gaan we er van uit dat we er allemaal beter van worden als we iets voor een ander kunnen betekenen. Bewoners van UNIDS naar elkaar, bewoners van de units naar Pennemes en de buurt, en omwonenden naar de bewoners van UNIDS. Eenmaal per week zichtbaar iets doen voor Pennemes of de buurt vormt dan ook onderdeel van je woonplezier als je kiest voor wonen in het project UNIDS.

Binnen het project zullen vijf units worden toegewezen aan studerende of werkende jongeren. Eén van hen is de hoofdbewoner en is aanspreekpunt voor bewoners in de wijk. Voor de andere vijf units komen jongeren in aanmerking met een lichte hulpvraag. Hieronder staat beschreven wat we vragen van de bewoners die in deze UNIDS komen wonen. 

Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Illustration
 
Deel dit:
3 project-updates toon alle updates

Baukje Reitsma

10-dec-2019 10:12
Anders

De woonunits zijn geplaats. Bekijk de timelapse van de plaatsing via: https://youtu.be/6KZ0Jtxb4Dc.

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina

Baukje Reitsma

15-jan-2020 09:00
Project achter op planning

De werkzaamheden aan de woonunits zijn vertraagd. Dat betekent dat we vandaag helaas niet de feestelijke opening kunnen vieren van het project. We verwachten dat de jongeren in maart in de woonunits kunnen gaan wonen en dat we de opening ook in die maand plannen. Heeft u vragen? U mag altijd contac Lees meer
Documenten


0

Open de update in eigen pagina